ΒΡΑΔΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ EDUARDO GALEANO

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συμπράττει με την Ελληνική Ραδιοφωνία για τη δioργάνωση βραδιάς αναγνώσεων σπουδαίων λογοτεχνικών κειμένων, παρουσία κοινού, που θα μεταδίδονται από το Δεύτερο Πρόγραμμα.
 
Η έμπνευση για τη συνεργασία αυτή είναι το βιβλίο του ιδιαίτερα αγαπητού στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως Ουρουγουανού συγγραφέα Εντουάρντο Γκαλεάνο «Οι μέρες αφηγούνται» (εκδόσεις Πάπυρος). Ένα διάσημο βιβλίο σε μορφή ημερολογίου 365 ημερών, που θεωρείται η προσωπική ματιά του συγγραφέα πάνω στην Ιστορία, γραμμένο με τον γνωστό πυκνό, ευθύ, δωρικό και απολύτως διεισδυτικό τρόπο που τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο.
Οι επιλογές του συγγραφέα είναι  αναπάντεχες, γι’ αυτό τόσο ενδιαφέρουσες, κάθε μέρα του χρόνου είναι και μια μικρή ιστορία της ανθρώπινης περιπέτειας που διατρέχει τις εποχές και τους πολιτισμούς.
 
12 LIVE ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ Μ.ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Κάθε Τρίτη, ώρα 20:00-22:00
 
Οι 12 βραδιές ανάγνωσης, όσες και οι μήνες του έτους, πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένη prive αίθουσα  του  Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης  (3ος όροφος, Clap the Restaurant) παρουσία κοινού, κάθε Τρίτη από τις 20:00 έως τις 22:00.

Καλεσμένοι αναγνώστες είναι 12 σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο των Γραμμάτων, της Τέχνης και της Επιστήμης. Κάθε καλεσμένος επιλέγει κείμενα από ένα μήνα του έτους.  Η ανάγνωση πλαισιώνεται από μουσικές επιλογές.

Οι αναγνώσεις διαρκούν μία ώρα (20:00 έως 21:00) και αμέσως μετά ακολουθεί συζήτηση του καλεσμένου με το κοινό (21:00 έως 22:00).

Οι εκδηλώσεις ηχογραφούνται από το Δεύτερο Πρόγραμμα.
Η ώρα άφιξης του κοινού είναι στις 19:30.
 
12 ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κάθε Δευτέρα, ώρα 20:00-21:00
 
Η μετάδοση των αναγνώσεων γίνεται από το Δεύτερο Πρόγραμμα κάθε Δευτέρα επί 12 εβδομάδες.
 
ΠΡΩΤΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
 
Η πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση των αναγνώσεων θα γίνει τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, ώρα 20:00-21:00 και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες κάθε Δευτέρα την ίδια ώρα.

Πρώτος καλεσμένος είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, ο οποίος θα επιλέξει να διαβάσει κείμενα του Εντουάρντο Γκαλεάνο από τον μήνα Ιανουάριο.
 
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Σύλληψη/ Συντονισμός εκπομπών: Ηρακλής Λογοθέτης
Μουσική Επιμέλεια: Ναταλί Χατζηαντωνίου
Παραγωγός εκπομπών: Έλενα Διάκου
Παραγωγός δράσης: Μαριαλένα Πέντη

Οι φωτογραφίες του Ε. Γκαλεάνο είναι από τις εκδόσεις Πάπυρος