ΑΡΧΙΚΗ > CONTEMPORARY GREEK FILM CULTURES 2013

Contemporary Greek Film Cultures 2013: ένα διεπιστημονικό, διεθνές συνέδριο - Hellenic Centre, Λονδίνο 5-6 Ιουλίου 2013


Εκφάνσεις της Κουλτούρας του Σύγχρονου Ελληνικου Κινηματογράφου 2013

Τη στιγμή που η διεθνής εικόνα της Ελλάδας βάλλεται συνεχώς μέσω της αποκλειστικής σύνδεσης της με την οικονομική κρίση, είναι υψίστης σημασίας το να αποκατασταθεί η ισορροπία μέσω της εξέτασης της εθνικής πολιτιστικής παραγωγής. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να αποδειχτεί πως η Ελλάδα δεν είναι μονάχα μια χώρα σε κρίση.

Το συνέδριο Εκφάνσεις της Κουλτούρας του Σύγχρονου Ελληνικου Κινηματογράφου 2013 ειναι ένα γεγονός διεθνούς εμβέλειας με στόχο τη μελέτη του Σύγχρονου Ελληνικου Κινηματογράφου, και αποτελεί συνδιοργάνωση των Πανεπιστημίων του Ρέντινγκ και της Γλασκώβης.

Το διήμερο αυτό συνέδριο στοχεύει στην επέκταση της υπάρχουσας λογοτεχνίας πάνω στη σπουδή του Ελληνικού Κινηματογράφου καθώς και στην προώθηση μιας ενδελεχούς και προσεγμένης μελέτης του Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου.

Το διήμερο αυτό συνέδριο θα τοποθετήσει την υπάρχουσα βιβλιογραφία σε ένα αμιγώς ακαδημαϊκό θεωρητικό πλαίσιο, αντικατοπτρίζοντας επομένως τα ποικίλα πλαίσια μελέτης που αφορούν ζητήματα παραγωγής, διακίνησης, έκθεσης του κινηματογράφου καθώς και γενικότερης έρευνας πάνω στο θέμα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ε-mail επικοινωνίας: contemporarygreekfilm2013@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://contemporarygreekcinema2013.wordpress.com/
Σελιδα Facebook: https://www.facebook.com/ContemporaryGreekFilmCultures2013

Bookmark and Share
designed by antidot
programmed by gravity

Διεύθυνση: Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
Πληροφορίες Ιδρύματος 210-3418550