TRAINING FOR THE SERIOUS ARTISTS!

Μεθόδος Υποκριτικής του Milton Katselas.

Σεμινάρια Υποκριτικής

 

 

Beverly Hills Playhouse – Los Angeles / Athens" Milton Katselas Acting Approach”

Διδασκαλία: Sophie Papadopoulos

 

8-31 Μαΐου 2017

Δευτέρα & Τετάρτη

17:00- 21:00

 

 

Τμήμα Προσανατολισμού στην Υποκριτική
 

(Orientation - Beginners Acting Class) Το Μάθημα Προσανατολισμού στην Υποκριτική (Orientation Acting Class) απευθύνεται σε Νέους Ηθοποιούς όλων των ηλικιών. Το μάθημα είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό που επιθυμεί να μυηθεί πρακτικά στην υποκριτική τέχνη, από σπουδαστές χωρίς εμπειρία, έως εκείνους που έχουν ήδη λάβει εκπαίδευση σε θεατρικές σπουδές, ή ακόμη εκείνους που έχουν ήδη μια ολόκληρη καριέρα πίσω τους.

Στο Σεμινάριο Υποκριτικής διδάσκει η Sophie Papadopoulos, ιδρύτρια της iwa, η οποία συνεργάζεται κατ’ αποκλειστικότητα με το Beverly Hills Playhouse στο Λος Αντζελες και αποτελεί πιστοποιημένο φορέα της διάσημης Μεθόδου Υποκριτικής του Milton Katselas.

 

Ο φημισμένος Σκηνοθέτης και Δάσκαλος Milton Katselas εκπαίδευε ηθοποιούς για περισσότερα από 30 χρόνια στη Beverly Hills Playhouse, μία από τις παλαιότερες και πλέον αναγνωρισμένες σχολές υποκριτικής στo Χόλιγουντ.

Η προσέγγιση του Katselas είναι απολύτως πρακτική, πέρα από θεωρητικές αγκυλώσεις και εστιάζει στο τρίπτυχο:

* υποκριτική τεχνική

* κατάλληλη προδιάθεση

* επαγγελματική προσήλωση και πειθαρχία.

 

Η καθοδήγηση του έχει ωφελήσει την επαγγελματική καταξίωση διασημοτήτων όπως: George Clooney, Michelle Pfeifer, Alec Baldwin, James Cromwell, Patrick Swayze, Jim Carrey, Kate Hudson, Giovanni Ribisi, αναφέροντας μόνο κάποιους μεταξύ άλλων. Για περισσότερες πληροφορίες: www.bhplayhouse.com

Workshop training
 

Η Sophie Papadopoulos είναι η Ιδρύτρια της iWa με παρουσία σε Αθήνα και Los Angeles. H iWa προσφέρει επίκαιρη εργαστηριακή εκπαίδευση (workshop training) σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες και παραγωγούς υποστηρίζοντας τις ανάγκες

τους για επαγγελματική πρόοδο και καλλιτεχνική εξέλιξη. Ή iWa έχει αναπτύξει ένα ισχυρό πλαίσιο συνεργασίας με επαγγελματίες από την παγκόσμια βιομηχανία

του θεάματος και παρέχει στους Έλληνες καλλιτέχνες τη δυνατότητα να διευρύνουν τις επαγγελματικές τους ευκαιρίες μέσω της δικτύωσης και της δημιουργίας ισχυρών δεσμών σε διεθνές επίπεδο.


 Περιγραφή

Τα Μαθήματα Υποκριτικής συναρπάζουν, παθιάζουν και διασκεδάζουν. Μέσα από τη μελέτη σκηνών (scene study), οι σπουδαστές εκπαιδεύονται στη συμπεριφορική θεώρηση ενός ρόλου και μαθαίνουν να εστιάζουν στη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του χαρακτήρα που υποδύονται ακολουθώντας την παράδοση των μεγάλων Αμερικανών ηθοποιών.

 

Η εκπαιδευτική προσέγγιση του συγκεκριμένου Σεμιναρίου δεν εστιάζει στο αν είναι κανείς αρχάριος ή όχι, αλλά κυρίως στην ενίσχυση της συμπεριφοριακής αντίληψης και στην απελευθέρωση της εσωτερικότητας προκειμένου κάποιος να υποδυθεί ένα ρόλο και να διηγηθεί μια ιστορία με έναν αυθεντικό, “γειωμένο” και ειλικρινή τρόπο. Στόχος του μαθήματος αποτελεί η ενίσχυση και υποστήριξη του κάθε σπουδαστή ώστε να μπορεί να αποδώσει ως ηθοποιός μια πολυσύνθετη, πιστευτή και ειλικρινή ερμηνεία, ανεξαρτήτως των συνθηκών που επικρατούν, από τα γυρίσματα μιας ταινίας ή τηλεοπτικής σειράς με λίγες ή ακόμη και καθόλου πρόβες, έως μια θεατρική παράσταση όπου πραγματοποιούνται πρόβες για μήνες, ή ακόμη και σε μία πρώτη ακρόαση που απαιτείται για την εξασφάλιση ενός ρόλου.

 

Γλώσσα Σεμιναρίου: Αγγλικά (με επεξηγήσεις στα Ελληνικά αν χρειαστεί)

 

Κόστος μαθημάτων: 180€

Εγγραφή στο Σεμινάριο: Με την εγγραφή στείλτε πρόσφατη φωτογραφία και βιογραφικό σημείωμα στο sophie@iwanet.biz

 

Απαιτούμενη Βιβλιογραφία

"Acting Class - Take a Seat" & “Dreams into Actions” του Milton Katselas (περιλαμβάνεται στο κόστος συμμετοχής και διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες)

 

Πιστοποιητικό Συμμετοχής

Απονέμεται στους σπουδαστές με την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών.