Δημιουργικό παιχνίδι από την Κάρμεν Ρουγγέρη, με αφορμή τη νέα ταινία της Disney ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ

04.5.2016

Μια ιδιαίτερη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μικροί φίλοι του Μόγλη που βρέθηκαν την
Κυριακή το απόγευμα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η αγαπημένη μικρών και μεγάλων ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Κάρμεν Ρουγγέρη, παρέα με την ομάδα της, τον χορογράφο και ηθοποιό Πέτρο Γάλλια και την ηθοποιό και σκηνοθέτη Χριστίνα Κουλουμπή, μύησαν τους μικρούς τους φίλους σε ένα διαφορετικό ταξίδι στη ζούγκλα, εμπνευσμένο από τη νέα ταινία της Disney «To Βιβλίο της Ζούγκλας» που προβάλλεται αυτή την περίοδο στους κινηματογράφους από τη Feelgood.
 
Σε ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα δημιουργικό παιχνίδι, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να
απολαύσουν αποσπάσματα από τη νέα ταινία, ενώ υπό τους υποβλητικούς ήχους της ζούγκλας όπως αυτοί αποδίδονται στο soundtrack της ταινίας, οι μικροί φίλοι του Μόγλη και της παρέας του έγιναν με την καθοδήγηση της Κάρμεν Ρουγγέρη πάνθηρες, λύκοι, αρκούδες, φίδια, πίθηκοι, γορίλλες και τίγρεις, εμπνεύστηκαν από τους κανόνες της ζούγκλας για να δημιουργήσουν τις δικές τους ομάδες και να εκλέξουν τον αρχηγό τους, μοιράστηκαν τα συναισθήματά τους, αυτοσχεδίασαν και χόρεψαν.
 
Λίγα λόγια για την ταινία
 
«Το Βιβλίο της Ζούγκλας» διηγείται την ιστορία του Μόγλη, ενός μικρού αγοριού που μεγάλωσε στη ζούγκλα από μια οικογένεια λύκων. Ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι πλέον καλοδεχούμενος στη ζούγκλα, όταν ο θηριώδης τίγρης Σιρ Χαν που τρομοκρατεί όλα τα υπόλοιπα ζώα, θέλει να τον εξοντώσει. Ο Μόγλης αναγκάζεται να εγκαταλείψει το μοναδικό μέρος που θεωρεί σπίτι του. Έτσι, ξεκινάει ένα συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας στο οποίο θα έχει ως καθοδηγητές τον Μπαγκίρα, έναν αυστηρό πάνθηρα, και τον Μπαλού, μια πολύ συμπαθητική αρκούδα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα συναντήσει διάφορα άλλα πλάσματα της ζούγκλας μερικά από τα οποία φαίνεται να μην έχουν και τόσο φιλικές διαθέσεις. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή ταινία με εξωτικά τοπία, αξέχαστους ήρωες, απεριόριστη δράση και πρωτοποριακή τεχνολογία, αφού σε τεχνικό επίπεδο η ταινία είναι ένας άρτιος συνδυασμός ρεαλιστικών γυρισμάτων και 3D γραφικών. Το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό και ιδιαίτερα συναρπαστικό για μικρούς και μεγάλους.
 
Στους κινηματογράφους μεταγλωττισμένη και με υπότιτλους, από τη Feelgood και σε 3D
 
Λίγα λόγια για την Κάρμεν Ρουγγέρη και την ομάδα της
 
Κάρμεν Ρουγγέρη: Ηθοποιός-Σκηνοθέτης- Συγγραφέας. Δημιουργός των Παιδικών Σκηνών του Εθνικού Θεάτρου και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Πέτρος Γάλλιας: Χορογράφος -Ηθοποιός. Πρόεδρος των Χορογράφων της Ελλάδος.
Χριστίνα Κουλουμπή: Ηθοποιός-Σκηνοθέτης- Εικονογράφος-Ενδυματολόγος