ΔEKATIANO ΣΤΟ CLAP THE RESTAURANT

09.11.2016

Δεκατιανό ξεκινάει στο Clap the Restaurant του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης ο σέφ Κίμων Λίγδας. Επηρεασμένος από εκδοχές τοπικών Ελληνικών πρωινών, παραδοσιακές συνταγές αλλα και από τον τόπο του τα Ιωάννινα, παρουσιάζει μια εντελώς ξεχωριστή, πραγματικά Ελληνική εκδοχή του brunch, με ηπειρώτικες ανοιγμένες στο χέρι πίτες όπως Γιαννιώτικη κρεατόπιτα και μανιταρόπιτα από τα Γρεβενά, κουλούρι Θες/νίκης με αλλαντικά που φτιάχνει ο ίδιος (μοσχαρίσιο παστράμι &χοιρινή ωμοπλάτη μαύρου χοίρου) χειροποίητες μαρμελάδες χαρούπι και ελιά, γιαούρτι από τη Λήμνο της εταιρίας Χρυσάφη που θα συνδυαστεί με ελληνικά super foods, σπάνιο φυστίκι GET από τη Λαμία και τα περίφημα μέλια Μelira.
 
Όλα τα παραπάνω σε μορφή μπουφέ σε μια ιδιαίτερα προνομιακή τιμή (12 € για ενήλικες 6 € για παιδιά) με φρέσκους χυμούς από ελληνικά εποχιακά φρούτα, καφέ και ροφήματα Anassa ή ένα ποτήρι κρασί από Ελληνικούς αφρώδεις οίνους. Ενώ στην εκδοχή a la carte θα υπάρχουν εξαιρετικά σάντουιτς όπως με καπνιστή πέστροφα και φασολάδα (καλύτερο σάντουιτς στον κόσμο στο διαγωνισμό στο Παρίσι) παραδοσιακή ομελέτα φρουτάλια, αυγά με βουβαλίσιο βούτυρο Κερκίνης και καπνιστή πανσέτα Δράμας, σούπες και αρνίσια μπουτάκια στο Monolith.
 
Παράλληλα το Clap the Restaurant έχει ξεκινήσει το νέο του μεσογειακό μπιστρό μενού με πιάτα όπως:
  • Αγρια βασιλομανίταρα Γρεβενών σωτέ με λιωμένο μετσοβόνε και μούς από Καλαθάκι Λήμνου
  • Στήθος πάπιας με πουρέ από κόκκινο λάχανο και σάλτσα χαρουπόμελου
  • Ταλιατέλες με πέστο από πιπεριά Φλωρίνης, αυγό ποσέ και φουντούκια.
  • Σιγομαγειρεμένο αρνίσιο Κρητικό μπούτι στη γάστρα, αρωματισμένο με δεντρολίβανο, πατάτες baby και σάλτσα gravy.
  • Χοιρινή μπριζόλα μαύρου χοίρου με πουρέ σελινόριζας, λαχανικά σωτέ και σάλτσα μουστάρδας με σιναπόσπορο
Όλα αυτά σε συνδυασμό με κρασιά από τον Ελληνικό και διεθνή αμπελώνα από τον Νικόλα Γιαννόπουλο.
 
Τέλος τα Σαββατοκύριακα το Clap ξεκινάει το περίφημο pre theater aperitivo, μόνο με Ελληνικά προϊόντα (αλλαντικά, τυριά, ψωμιά) στον ισόγειο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
 
Τ: 2103411908 Email: claptherestaurant@gmail.com
Υπεύθυνος Επικοινωνίας, Στέλιος Μάστορης