EFFE Label 2017 - 2018 Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων άνοιξε!

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (European Festivals Association – EFA) με χαρά σας προσκαλεί να υποβάλετε αίτηση για την Πιστοποίηση EFFE Label 2017 – 2018.

04.1.2017

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συμμετέχει ξανά στη δεύτερη διοργάνωση του Προγράμματος EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe (2017-2018) ως Κομβικό Σημείο για τα Φεστιβάλ της Ελλάδος (EFFE Hub for Greece).
Στην πρώτη έκδοση του Προγράμματος  EFFE Label  και Βραβείο 2015 -2016 συμμετείχαν 761 Φεστιβάλ από 31 χώρες 12 από τα οποία βραβεύτηκαν με το Βραβείο EFFE ως τα πιο επιδραστικά Φεστιβάλ της Ευρώπης.
Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.effe.eu και να περιηγηθείτε στην πλούσια καλλιτεχνική προσφορά της Ευρώπης! 

Η Πιστοποίηση EFFE Label σημαίνει για το κοινό, τα Μέσα και τις Τοπικές Αρχές πως το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ σας και η αποστολή του, ανήκει στην ομάδα των πιο ξεχωριστών και καινοτόμων Φεστιβάλ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο. Προσφέρει επίσης δυνατότητες  δικτύωσης στη συνάντηση EFFE Label Meet-up τον Μάιο του 2017. Επιπροσθέτως, το Φεστιβάλ σας θα προβληθεί μέσα από μια δυναμική προωθητική καμπάνια η οποία θα επικοινωνήσει το EFFE στο κοινό της Ευρώπης. Όλα τα Φεστιβάλ που συμμετέχουν έχουν μια σελίδα προφίλ στην ιστοσελίδα EFFE website και είναι όλα μέρος της διαδικτυακής Επαγγελματικής Κοινότητας EFFE Professional Community.  Τέλος, η Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (European Festivals Association – EFA), θα κινήσει αυτή τη νέα διεθνή φεστιβαλική κοινότητα, προσφέροντας χώρο για ανταλλαγές και αλληλεπίδραση  μεταξύ των επαγγελματιών.
 
Διαδικασία υποβολής και Προθεσμίες
 
Μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2017 έχετε την ευκαιρία να υποβάλετε αίτηση (apply)  για την Πιστοποίηση EFFE Label 2017-2018. Ειδικοί από όλη την Ευρώπη αξιολογούν τις αιτήσεις για να αποφασίσουν εάν τα Φεστιβάλ καλύπτουν τα τρία κριτήρια – 1. Την καλλιτεχνική δέσμευση και τις καινοτόμες προσεγγίσεις 2. Την εμπλοκή με την τοπική κοινωνία καθώς και  3. Την Ευρωπαϊκή και διεθνή οπτική.
Επιπροσθέτως, πέρα από την Πιστοποίηση, η Διεθνής Επιτροπή θα βραβεύσει τα πιο επιδραστικά Φεστιβάλ. Η Διεθνής Επιτροπή θα αποτελείται  από επαγγελματίες  υψηλού κύρους   οι οποίοι εκπροσωπούν  τους βασικούς ενδιαφερόμενους στον τομέα των Φεστιβάλ.
Οι αποδέκτες  της Πιστοποίησης EFFE Label και του Βραβείου επωφελούνται:
  1. Από την ευρεία αναγνώριση της δουλειάς και των αξιών τους ( μέσα από την προβολή και προώθησή τους από την ιστοσελίδα του EFFE και τη συμπερίληψή τους στον οδηγό EFFE Guide)
  2. Από τις νέες ευκαιρίες για δικτύωση τόσο μέσα από συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους όσο και διαδικτυακά, καθώς και από την ευρύτερη εμπλοκή τους με την καλλιτεχνική κοινότητα 
Οι Πιστοποιήσεις EFFE Labels θα ανακοινωθούν επίσημα τον Μάιο του 2017 στη συνάντηση EFFE Label Meet-up (σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες).
Η υποβολή γίνεται διαδικτυακά στην ιστοσελίδα www.effe.eu όπου μπορείτε να βρείτε όλες στις πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής : application procedure. Πρώτα πρέπει να εγγράψετε το Φεστιβάλ σας (register) στην επαγγελματική κοινότητα και μετά μπορείτε να υποβάλετε την αίτηση (instructions). Η εγγραφή στην κοινότητα του EFFE είναι δωρεάν.  Για την υποβολή της αίτησης πιστοποίησης EFFE Label, υπάρχει μια χρέωση για έξοδα διαχείρισης της τάξης των €80. Δεν θα υπάρξει καμία άλλη χρέωση για τη συμμετοχή σας στην Κοινότητα το EFFE.
 
*Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 17η Φεβρουαρίου 2017.
 
Χρήσιμοι σύνδεσμοι για:
 
 Υποβολή αίτησης: www.effe.eu/apply_now
 Τεχνικές οδηγίες: www.efa-aef.eu/media/3220-application_instructionslabel.pdf
 FAQ: www.effe.eu/apply_now/FAQ
 
 
Σχετικά με την Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (European Festivals Association  - EFA) και το Πρόγραμμα  EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe
Η Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ European Festivals Association (EFA) είναι ο Φορέας  – ομπρέλα για τα Φεστιβάλ της Ευρώπης και εκπροσωπεί περί τα 100 Φεστιβάλ, ενώσεις και πολιτιστικά δίκτυα από 40 χώρες. Περισσότερες πληροφορίες για την EFA και για το πώς μπορείτε να γίνετε μέλη, εδώ:  here.
Το EFFE, ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός σχετικά με τα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ, ξεκίνησε το 2014 έπειτα από πρόταση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ, προκειμένου να διασφαλιστεί πως όλοι οι πολίτες της Ευρώπης θα έχουν γνώση για τα Φεστιβάλ τα οποία διακρίνονται για τη δουλειά τους και τις καινοτόμες πρακτικές που ακολουθούν, με στόχο να δημιουργηθεί μια συμμαχία μεταξύ των Φεστιβάλ  που μοιράζονται τον ίδιο στόχο για την ευαισθητοποίηση του κοινού  σχετικά με τον σύγχρονο κόσμο. Το  EFFE χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ως προπαρασκευαστική δράση (preparatory action).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του Προγράμματος: www.effe.eu ή και να αποταθούν στo Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Υπ` όψιν της κυρίας Αλεξάνδρας Γεωργοπούλου τηλέφωνο 210-3418550 ή μέσω email: ageorgopoulou@mcf.gr

Το EFFE είναι μια πρωτοβουλία της Ένωσης Ευρωπαϊκών
Φεστιβάλ με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης


European Festivals Association
Sainctelettesquare 17
1000 Brussels - Belgium
T: 32 2 644 48 00
info@efa-aef.eu
www.efa-aef.eu