ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ ΣΗΜΕΡΑ

24.1.2017

Το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα Το αρχαίο δράμα σήμερα ξεκίνησε στις 17 Ιανουαρίου 2017. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Θήβας, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κύριος Κώστας Μπακογιάννης και η αντιπεριφερειάρχης κυρία Φανή Παπαθωμά απηύθυναν χαιρετισμό στους σπουδαστές  του προγράμματος, στους δημοσιογράφους, στο κοινό και  στα στελέχη των δύο συνεργαζομένων θεσμών.

Ο Δήμαρχος της Θήβας, κύριος Σπύρος Νικολάου επισήμανε τη συμβολή του προγράμματος στη διαμόρφωση της πόλης της Θήβας ως ένα μόνιμο κέντρο έρευνας και δημιουργίας για το Αρχαίο Δράμα, με τη μετέπειτα ίδρυση μιας σχολής, αφιερωμένης σε αυτό αντικείμενο.

Ανάμεσα στους ομιλητές, ο ομότιμος καθηγητής και επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος, κύριος Γιάγκος Ανδρεάδης και η διευθύντρια του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, κυρία Ξένια Καλδάρα υπογράμμισαν τη σημασία και τις προοπτικές του προγράμματος, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα για επένδυση στους νέους, στον πολιτισμό και στους καλλιτεχνικούς θησαυρούς των αρχαίων χρόνων.

Ακολούθησε η παρουσίαση θεατρικού αναλογίου με αντιπολεμικά αποσπάσματα από τις Φοίνισσες, σε επιμέλεια-μετάφραση Γιάγκου Ανδρεάδη και μελοποίηση Κώστα Χαριτάτου. Ερμήνευσαν οι δάσκαλοι του θεάτρου Δήμητρα Χατούπη (Ιοκάστη), Παντελής Παπαδόπουλος (Τειρεσίας), Περικλής Μοσχολιδάκης (Κρέων), Στέφανος Κυριακίδης (Αγγελιοφόρος), Νίκος Τουλιάτος (Κρουστά) και το στέλεχος του ΚΕΔΡΑ Κώστας Μητράκας (Μενοικέας) που μετείχε και στον χορό μαζί με τους Ελίνα Γιαννάκη, Ρεβέκκα Γιαννάκη, Εβίτα Λύκου, Μαρίνα Πηγασίου και Γιάννη Χαρμπάτση.
Το νέο της έναρξης του εργαστηρίου είχε μια σημαντική προβολή από τα Μέσα και η ανταπόκριση του θηβαϊκού κοινού υπήρξε θερμότατη.

Το πρώτο εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 7 μμ.   

Links