Press Gala LifeArt Festival στο Beverly Hills .

12.4.2017

Press Gala LifeArt Festival στο Beverly Hills 
 
Η λαμπερή τελετή παρουσίασης του Διεθνούς LifeArt Global Media Festival που θα διεξαχθεί σε Αθήνα, Μύκονο και Σαντορίνη τον Ιούλιο 2017.   
 
Σε μια μαγική βραδιά, ανακοινώθηκε επίσημα το LifeArt Global Media Festival στο Beverly Wilshire Hotel στο Λος Άντζελες, την Κυριακή 9 Απριλίου.
 
To ballroom του πολυτελούς ξενοδοχείου κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε για τις ανάγκες της εκδήλωσης, γεμίζοντας το χώρο με άρωμα της Αρχαίας Ελλάδας.  
 
Οι εκλεκτοί καλεσμένοι –ανάμεσά τους εκπρόσωποι του Αμερικανικού Τύπου, προσωπικότητες από τη βιομηχανία του κινηματογράφου, αλλά και λαμπερές παρουσίες του Hollywood– έδωσαν ένα ειδυλλιακό ραντεβού με τη Ζoe, το εντυπωσιακό αγαλματίδιο που δημιουργήθηκε με πρότυπο την αρχαϊκή γυναικεία φιγούρα, το γνωστό Κυκλαδίτικο Ειδώλιο. Σχεδιασμένο από τον ιστορικό οίκο κοσμημάτων Zolotas, η Ζoe αποτελεί το επίσημο βραβείο του LifeArt Global Media Festival.
  
Σε μία τελετή με οικοδεσπότες τον παρουσιαστή Γιώργο Σατσίδη και την ηθοποιό του La La Land, Candice Coke, το κοινό παρακολούθησε με δέος ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για τον Έλληνα σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτή τη βραδιά. Ο πέντε φορές υποψήφιος για βραβείο Ακαδημίας σκηνοθέτης, του οποίου το έργο ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, αποτέλεσε την έμπνευση πίσω από το όραμα του φεστιβάλ. 
 
Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις συναρπαστικές τοποθεσίες των δράσεων του Φεστιβάλ στην Αθήνα, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. ΤοLifeArt Global Media Festival θα ξεκινήσει στις 2 Ιουλίου στην Αθήνα και θα συνεχίσει το ταξίδι του στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου, όπου θα προβληθούν οι ταινίες που έχουν υποβληθεί στις κατηγορίες Web TV, Virtual Reality, ντοκιμαντέρ, μικρού μήκους και μεγάλου μήκους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε επίσημα ότι οι δράσεις του φεστιβάλ θα κορυφωθούν στο αρχαίο θέατρο του Ηρωδείου κάτω από την Ακρόπολη, στις 12 Ιουλίου 2017.
 
Με εκπληκτικά αποσπάσματα από υπέροχα ελληνικά τοπία και ιστορικές τοποθεσίες να προβάλλονται σε τεράστιες οθόνες plasma, το κοινό απόλαυσε την αιθέρεια παρουσία δέκα ψιλόλιγνων μοντέλων με αρχαιοελληνικούς χιτώνες και αρχαϊκά κοσμήματα του οίκου Zolotas που περιέβαλλαν το πιο πολύτιμο κόσμημα της βραδιάς: Το Βραβείο Zoe.
 
Παρότι πρόκειται για ένα φεστιβάλ που επικεντρώνεται στα New Media, το LifeArt Global Media Festival επιχειρεί να δέσει το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον. Η δημιουργική ομάδα του φεστιβάλ αποκάλυψε το λόγο για τον οποίο η Ελλάδα επιλέχθηκε να φιλοξενήσει το θεσμό: «Η Ελλάδα είναι ένας δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός – ωστόσο έχουμε σαν στόχο να υπογραμμίσουμε την εξέχουσα καλλιτεχνική σκηνή της ως ένα σύγχρονο, πολιτιστικό κέντρο, όπου οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να μοιραστούν το ταλέντο τους και να γιορτάσουν μαζί την Ζωή και την Τέχνη».
 
 
Περισσότερες πληροφορίες www.lifeartfestival.com