PoiosTheleisNaGineis.com μια εικονική ουτοπία

Θέατρο για εφήβους

  • Κινηματογράφος
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  
 
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και OneTwoFree σας προσκαλούν στην επίσημη παρουσίαση της θεατρικής παράστασης
 
 
Κυριακή 11 /12/ 2016 στις 17:45
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος.


Την παράσταση θα προλογίσει ο κ. Νίκος Σταθόπουλος, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Ομαδικός Αναλυτής, Οικογενειακός Θεραπευτής, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Διεπιστημονικού Κέντρου Αθηνών για το Παιδί και την Οικογένεια (ΔΕ.Κ.Α.) 


Ελεύθερη είσοδος για : εκπαιδευτικούς, θεατρολόγους, δημοσιογράφους και μέλη δομών ψυχικής υγείας για τον εθισμό παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο. Απαραίτητη η ονομαστική κράτηση θέσεων.
 
Κρατήσεις: 210 9328034, 6986192208
 
Η Εταιρεία Θεάτρου “OneTwoFree” παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη φουτουριστική περιπέτεια PoiosTheleisNaGineis.com. Η παράσταση πραγματεύεται τη σχέση των νέων με τα videogames και το Διαδίκτυο, τη στρεβλή αντίληψη της πραγματικότητας μέσα από το διαρκές game playing των εφήβων που οδηγεί στον εθισμό,  όταν τα όρια ζωής και φαντασίας γίνονται ολοένα και πιο ρευστά. 
 
Η παράσταση με χρήση νέων τεχνολογιών, 3d anination, projection mapping και σωματικού θεάτρου εξερευνά θέματα που απασχολούν τους εφήβους, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι αυτογνωσίας προς την ενηλικίωση κινούμενοι σε δύο παράλληλους κόσμους –αυτόν της πραγματικής ζωής και εκείνον της εικονικής ζωής ενός διαδικτυακού παιχνιδιού. Τα όρια μεταξύ online και offline ζωής δεν είναι ξεκάθαρα, η ταυτότητα που σε προσδιορίζει χάνεται ή αντικαθίσταται και η πλασματική ζωή μοιάζει να γίνεται η μόνη πραγματικότητα.
 
Περίληψη του έργου: Ένας έφηβος, ο Οδυσσέας, προσπαθεί να ξεφύγει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας παίζοντας videogames ώσπου ανακαλύπτει ένα καινοτόμο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας. Το avatar του ζει, παίζει και ερωτεύεται μέσα σε ένα εικονικό σύμπαν που μοιάζει ασφαλές, περιπετειώδες και φανταχτερό. Οι ήρωες του έργου βρίσκουν καταφύγιο σε έναν κόσμο όπου μπορούν να είναι όπως ακριβώς έχουν φανταστεί, όπου δεν κινδυνεύουν αφού μπορούν να είναι αλώβητοι, όπου ακόμα κι αν κινδυνεύσουν η λύση μοιάζει πολύ εύκολη: με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούν να ξεκινήσουν πάλι από το μηδέν. Ένας κόσμος στον οποίο όλοι μπορούν να εισέλθουν. Χωρίς κριτήρια, ειδικές προδιαγραφές και εξετάσεις εισαγωγής.
Τι γίνεται όμως αφού μπεις σ αυτόν τον κόσμο και, κυρίως, πώς μπορείς να επιστρέψεις και να δημιουργήσεις την πραγματική σου ταυτότητα;
 
 
Η παράσταση έχει  αντλήσει μέρος του θεματικού υλικού της από έρευνα σε εφήβους σχετικά με το φαινόμενο του εθισμού σε ηλεκτρονικά πολυχρηστικά παιχνίδια, την παράλληλη εικονική ζωή και τη δημιουργία σχέσεων που αναπτύσσονται στα videogames.
 
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
 
Πρωτότυπο κείμενο: OneTwoFree
Σκηνοθεσία, Χορογραφίες, Μουσική επιμέλεια: Πάρης Μαντόπουλος
Εικαστική επιμέλεια: Μαρία Παλάντζα
Κοστούμια: Μαρία Παλάντζα, Μαριάνθη Μαυρουδή
3d Animation: Κωστής Εμμανουηλίδης, Χρήστος Κολιός 
Αrtwork: Humantype Athens
 
Διανομή (αλφαβητικά)
 
Κρισάνα Αλεφαντινού, Νικήτας Αναστόπουλος, Λευτέρης Καταχανάς, Σοφία Παλάντζα.
 
Διάρκεια παράστασης: 75’ (χωρίς διάλειμμα)
 

ΚΑΙ Καθημερινές πρωινές παραστάσεις για σχολεία

210 9328034, 6986192208
info@onetwofreetheatre.gr
κ. Κουτσούμπας Δημήτρης
T: 6944 436974, 210 3418589, 2103418550