3D LIVE THEATER «… και Ιουλιέτα» του Άκη Δήμου σε σκηνοθεσία Ανγκ Λη με την Πέμη Ζούνη

  • Θέατρο
 
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης  Ανγκ Λη σκηνοθετεί το θεατρικό μονόλογο του Άκη Δήμου «…και Ιουλιέτα», με την Πέμη Ζούνη, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε μια μοναδική εμπειρία 3D Live Theater.
 
Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πριν από 16 χρόνια και καθιέρωσε τον δημιουργό του ως έναν από τους σημαντικότερους έλληνες θεατρικούς συγγραφείς της νεότερης γενιάς.
 
Στην εκδοχή του Άκη Δήμου βρίσκουμε την Ιουλιέτα μόνη στο σπίτι της. Δεν υπάρχει Ρωμαίος, δεν υπάρχει κανείς. Μιλά σε ένα φανταστικό επισκέπτη για τη ζωή της, τον έρωτα, τη γυναικεία φύση. Μια Ιουλιέτα κουλουριασμένη, ακίνητη, ξεχασμένη – απομεινάρι της πιο ένδοξης ερωτικής ιστορίας που γράφτηκε ποτέ- θυμάται, στοχάζεται και προβλέπει, προειδοποιεί και αποκαλύπτει, μετέχοντας ακούσια σε μια μυσταγωγία της ανθρώπινης ύπαρξης.
 
 
Η Ιουλιέτα –όπως το περιγράφει ο συγγραφέας- «όταν μιλάει, δεν αισθάνεται, προσπαθεί να επαναλάβει τα παλιότερα αισθήματά της, να εκβιάσει τη μνήμη της για να γίνει παρόν, ενώ ξέρει πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Σαν να ξεκλειδώνει ένα σεντούκι: από εκεί ανασύρει (από τα βάθη των αισθήσεών της) μια λησμονημένη τρυφερότητα, σκονισμένα αγγίγματα, χνούδια φιλιών- τα ράκη του έρωτά της.»
 
Ο σκηνοθέτης της παράστασης Ανγκ Λη σπούδασε θέατρο στο Πανεπιστήμιο Illinois των ΗΠΑ και κινηματογράφο στο New York University, απ’ όπου και απέσπασε τα βραβεία καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας για την ταινία «Fine Line» στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού του.
 
O Ανγκ Λη έχει βραβευθεί με δύο Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τις ταινίες «Το μυστικό του Brokeback Mountain» (2005) και «Η ζωή του Πι» (2012), με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας για την ταινία «Τίγρης και Δράκος» (2000), με το Βραβείο Directors Guild of America Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τις ταινίες «Τίγρης και Δράκος» και  «Το μυστικό του Brokeback Mountain», με Χρυσές Σφαίρες Καλύτερης Δραματικής ταινίας και Σκηνοθεσίας για «Το μυστικό του Brokeback Mountain», με Χρυσό Λιοντάρι στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για την ταινία «Προσοχή, Πόθος» (2007), με Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας από το National Board of Review και υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας για την ταινία «Λογική και Ευαισθησία» (1995), ενώ δύο ακόμα ταινίες του, το «Γαμήλιο Πάρτυ» (1993) και «Φαϊ, ποτό, αρσενικό, θηλυκό»(1994) ήταν υποψήφιες για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.
 
Συντελεστές της παράστασης

Κείμενο:  Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία: Ang Lee
Ιουλιέτα:  Πέμη Ζούνη
Μουσική:   Θοδωρής Οικονόμου
Stage Design, Digital scenography, Art Direction: 
                         Βίκη Μπέτσου
3D modeling, texturing & animation: 
                         Γιώργος Φαραζής, Χρήστος Μπουραντάς, Νίκος Ραδαίος,
                         Γιώργος Ζήτης, Τάσσος Κατσίκας, Μαργαρίτα Σιμοπούλου
Compositing σκηνών, Color Grading, editing: Βίκη Μπέτσου
3D mapping projection: Βίκη Μπέτσου, Alfredo Pechuan
3D mapping operator: Αντώνης Δελαπόρτας
Προγραμματιστικά περιβάλλοντα εικόνας: Άγγελος Φλώρος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Κοστούμια: Λουκία
Επιμέλεια σκηνικών στοιχείων: Έβελυν Σιούπη
Hair designer: Γιώργος Δουδέσης
Κατασκευή σκηνικών: Θανάσης Θαλασσινός
Φωτογράφηση πρόβας-παράστασης: Γεωργία Σιέττου - Στέλιος Δανιήλ
Video πρόβας-παράστασης: 77 Films
Graphic designer: Μαρία Βεϊοπούλου
Συνεργάτης φωτισμού: Εβίνα Βασιλακοπούλου
Τεχνικοί σκηνής:  Κώστας Μαρινόπουλος
                                 Μιχάλης Μακρυνάκης
                                 Φάνης Κουλούρης
                                 Χάρης Σκέντζος
                                                                
                 
Παραγωγή : ART TANK
Διεύθυνση-Εκτέλεση παραγωγής: POINT BLANK
Βοηθός Παραγωγής: Ντέπη Ζούνη