Διεθνές Φόρουμ με θέμα: «Αρχαίο Δράμα και Σπουδές Αστικού Χώρου»

Πράξη: «ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ». Πρόγραμμα: «Αρχαίο Δράμα: Διεπιστημονικές και Δια-καλλιτεχνικές Προσεγγίσεις»

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ

  • Σάββατο 23/09, 11:00
  • Κυριακή 24/09, 11:00
      Διεθνές Φόρουμ με θέμα: «Αρχαίο Δράμα και Σπουδές Αστικού Χώρου»

Ακαδημαϊκοί, ερευνητές και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναπτύσσουν κριτικές προσεγγίσεις, στη διατομή του προβληματισμού για την πόλη, τον χώρο και την κουλτούρα. Τα κοινά στην πόλη: συλλογικότητες και συναντήσεις, η αυτόνομη πόλη, ο δημόσιος χώρος και η πόλη, η παραγωγή και η πρόσβαση στην κουλτούρα, το θέατρο της αρχαίας πόλης και το θέαμα της μετα-νεωτερικής εποχής, το city branding και η εμπορευματοποίηση του παρελθόντος, ο πολιτισμός των ερειπίων είναι μερικές από τις θεματικές που αναπτύσσονται.
                                                               
Το Διεθνές Φόρουμ με τίτλο Αρχαίο Δράμα και Αστικός Χώρος είναι μία από τις δράσεις του πρώτου έτους του Προγράμματος: «Αρχαίο Δράμα: διεπιστημονικές και δια-καλλιτεχνικές προσεγγίσεις που υλοποιεί φέτος το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο της Πράξης Καθιέρωση και Προβολή Διεθνών Θεσμών Σύγχρονου Πολιτισμού στην Αττική.
 
Επιχειρεί να εγκαινιάσει και να συστηματοποιήσει τους βασικούς άξονες του διαλόγου ανάμεσα στο Αρχαίο Δράμα και τις σπουδές Αστικού Χώρου, θέτοντας στο επίκεντρο έννοιες οικείες και στα δύο αντικείμενα. Οι ηγεμονικές αφηγήσεις για τη νεοφιλελεύθερη αστικοποίηση αμφισβητούνται και επαναπροσδιορίζονται,  ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσονται προσεγγίσεις για την αυτόνομη πόλη και τις πρακτικές συλλογικοποίησής της.
 
 
*Το Φόρουμ εντάσσεται στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς  2017, ΠΟΛ(ε)ΙΣ – 22-24 Σεπτεμβρίου 2017.
 
* Το Φόρουμ απευθύνεται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και σε όσους έχουν ειδικότερο ενδιαφέρον στο Αρχαίο Δράμα και στις σπουδές Αστικού χώρου