ΒΡΑΔΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ , ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΟ ΓΚΑΛΕΑΝΟ «ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΑΦΗΓΟΥΝΤΑΙ»

  • Clap @ 3ος όροφος
ΒΡΑΔΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ και ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ
  
ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΟ ΓΚΑΛΕΑΝΟ
«ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΑΦΗΓΟΥΝΤΑΙ»
 
LIVE
ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ


Τελευταίος σταθμός στο λογοτεχνικό ταξίδι
 
Τρίτη 11 Απριλίου
στις 20:00
 
 
Με καλεσμένη
τη μεταφράστρια των περισσότερων βιβλίων του Ε. Γκαλεάνο στην Ελλάδα

ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΝΣΗ
 
 
 
ΜΕΤΑΔΟΣΗ

ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
 
Δευτέρα 17 Απριλίου στις 20:00
 


 Με την αιγίδα της
 Πρεσβείας της Ουρουγουάης στην Ελλάδα
 
Ταξίδι στο λογοτεχνικό σύμπαν, στον προσωπικό χάρτη και τις ιστορίες του μεγάλου Ουρουγουανού συγγραφέα Εντουάρντο Γκαλεάνο, μέσα από τις σελίδες του ιδιότυπου ημερολογίου του «Οι Μέρες Αφηγούνται» (Εκδόσεις Πάπυρος, μετάφραση Ισμήνη Κανσή). Ένα διάσημο βιβλίο σε μορφή ημερολογίου 365 ημερών, που θεωρείται η προσωπική ματιά του συγγραφέα πάνω στην Ιστορία, γραμμένο με τον γνωστό πυκνό, ευθύ, δωρικό και απολύτως διεισδυτικό τρόπο που τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο.

12 οι μήνες του χρόνου, 12 και οι καλεσμένοι αναγνώστες που διαβάζουν τα κείμενα που επιλέγουν από κάθε μήνα μέσα από το βιβλίο-ημερολόγιο του Ε. Γκαλεάνο. Ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ηρακλής Λογοθέτης υποδέχεται τους καλεσμένους από τον χώρο των Γραμμάτων, της Τέχνης και της Επιστήμης, συνομιλεί μαζί τους για και συντονίζει τη συζήτηση με το κοινό της εκδήλωσης.

Οι «Βραδιές Ανάγνωσης και Ραδιοφώνου», αυτή η «τρισυπόστατη» πρόκληση λογοτεχνικής ανάγνωσης, διαλόγου και ραδιοφωνικής εκπομπής, είναι μια σύμπραξη της ΕΡΤ και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και πραγματοποιείται κάθε Τρίτη (20.00-22.00) σε ειδικά διαμορφωμένη prive αίθουσά του Ιδρύματος (3ος όροφος, Clap the Restaurant).

Οι «Βραδιές Ανάγνωσης και Ραδιοφώνου», αυτή η «τρισυπόστατη» πρόκληση λογοτεχνικής ανάγνωσης, διαλόγου και ραδιοφωνικής εκπομπής, ήταν μια σύμπραξη της ΕΡΤ (Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας) και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
 
Καλεσμένοι αναγνώστες μας ήταν ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, ο  Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Πάνος Χαραλάμπους, η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου, η σκηνοθέτις Ρούλα Πατεράκη, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο δημοσιoγράφος και συγγραφέας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, η δημοσιογράφος Ναταλί Χατζηαντωνίου, ο ζωγράφος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΕΜΠ και Βουλευτής Δημήτρης Σεβαστάκης, ο πεζογράφος και θεατρικός συγγραφέας Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, ο συνθέτης Σταμάτης Καρουνάκης, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, κριτικός λογοτεχνίας Τιτίκα Δημητρούλια.
 
Το αφιέρωμα θα κλείσει η μεταφράστρια Ισμήνη Κανσή, η οποία θα διαβάσει κείμενα από τον τελευταίο μήνα του βιβλίου-ημερολογίου…
 
 …Ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΤΗΣ ΙΣΜΗΝΗΣ ΚΑΝΣΗ
 
Τρίτη 11 Απριλίου  ώρα 20:00-22:00
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
 
Η εκδήλωση θα ηχογραφηθεί, όπως πάντα, από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, για να μεταδοθεί στην τελευταία ραδιοφωνική εκπομπή «Βραδιές Ανάγνωσης από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» την επόμενη Δευτέρα 17 Απριλίου στις 20:00.

 

 
Η ώρα άφιξης του κοινού στο ΙΜΚ είναι στις 19:30.

Ταυτότητα
Σύλληψη/ Συντονισμός εκπομπών: Ηρακλής Λογοθέτης
Μουσική Επιμέλεια: Ναταλί Χατζηαντωνίου
Παραγωγός εκπομπών: Έλενα Διάκου
Παραγωγός δράσης: Δημήτρης Κουτσούμπας
Τεχνική επιμέλεια: Μάκης Γίγας (ΕΡΑ 2)

 
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Navios Maritime Holdings Inc
Ίδρυμα Μαρία Τσάκος, Μοντεβιδέο –Ουρουγουάη