Οι "Παράξενες Ιστορίες" της Violet Louise, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Η Violet Louise, συνεργάτιδα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσίαζει το νέο της έργο "Παράξενες Ιστορίες", βασισμένο σε κείμενα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Από Τρίτη 26 Ιουνίου έως και Πέμπτη 28 Ιουνίου, στις 21:00, στο χώρο της Πειραιώς 260.

 

01 POE IMG 1446 a

 

 

 

Η Violet Louise (Λουίζα Κωστούλα), είναι σκηνοθέτης, performer, μουσικός και multimedia artist που ερευνά από το 2012 το πεδίο της σύγχρονης αφήγησης με τη δημιουργική χρήση πολυμέσων. Έμπνευση για τη δημιουργική της διαδικασία αποτελεί ο ήχος και η ηλεκτρονική μουσική. Εκτός από τη σκηνοθεσία, στις παραστάσεις της υπογράφει τη μουσική, τα ηχητικά υλικά, όπως και τη δραματουργία ήχου και εικόνας.
Για το Φεστιβάλ Αθηνών 2018 διασκευάζει σε συναυλία/ηχητική παρτιτούρα τα πιο γνωστά ποιήματα και αφηγήματα του Πόε. Ο λόγος γίνεται ήχος και μεταφέρει σε εικόνες τον σκοτεινό και μυστηριώδη κόσμο του Πόε, από μια νεαρή δημιουργό που έχει διακριθεί τα τελευταία χρόνια σε ανάλογα εγχειρήματα.

 

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

H παράσταση περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα «Αθήνα - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 ΟΥΝΕΣΚΟ». Mε τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, με ιδρυτικό δωρητή το΄Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ