Σινεμά με τον Φρόυντ Ελληνικός Κινηματογράφος- προβολή της ταινίας: «Ο Βυσσινόκηπος» (1999) του Μιχάλη Κακογιάννη (βασισμένο στο έργο του Άντον Τσέχωφ)

Σινεμά με τον Φρόυντ
Ελληνικός Κινηματογράφος-Σύγχρονος και Διαχρονικός
 
Η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία συνεχίζει για τέταρτη συνεχή χρονιά τον κύκλο των προβολών με τίτλο ΄΄Σινεμά με τον Φρόυντ΄΄  ο οποίος φέτος πραγματοποιείται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
 
Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σας προσκαλούμε στην προβολή της δεύτερης ταινίας του φετινού κύκλου, την Κυριακή, 12/11/2017 και ώρα 12.00 το μεσημέρι στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, (Ιερά οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου, μετρό Κεραμεικός) στην προβολή της ταινίας: «Ο Βυσσινόκηπος» (1999) του Μιχάλη Κακογιάννη(βασισμένο στο έργο του Άντον Τσέχωφ).
 
Συζητούν οι:
Ε.Κοτζιά, βιβλιοκριτικός
Δ. Σακελλάρης, ψυχαναλυτής
 
Προλογίζει  ο Γ. Μπράμος κριτικός κινηματογράφου, συντονίζει η Αμίνα Μοσκώφ.

Ο Βυσσινόκηπος» (1999)
Η κυρία Λιούμποφ Ρανέρσκι επιστρέφει στο οικογενειακό κτήμα μετά από πέντε χρόνια απουσίας στο Παρίσι όπου είχε καταφύγει προκειμένου να αποδράσει από το πένθος για την απώλεια του γιού της. Ο κήπος ανθίζει αλλά τα οικονομικά προβλήματα έχουν δημιουργήσει αδιέξοδα και τη σκιά μιας ακόμα επερχόμενης απώλειας.
 
Πρωταγωνιστούν: Σάρλοτ Ράμπλιγκ, Τζέραλντ Μπάτλερ, Άλαν Μπέιτς, Κατρίν Κάρτλιτς, Μέλανι Λίνσκι, Όουεν Τηλ, Φράνσις ντε λα Τουρ κ.α.


Γενική είσοδος: 7 ευρώ