2η Διεθνής Συνάντηση “Fest of Fests” | ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

2η Διεθνής Συνάντηση “Fest of Fests

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάνννης, 10-13 Ιουνίου 2019

 

 ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

fof principal

 

Ημερίδα για εκπαιδευτικούς

Ημερίδα με θέμα: Η ένταξη της κινηματογραφικής παιδείας στην σχολική εκπαίδευση, διοργανώνεται, την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ώρα: 10.00 - 17.00  στο πλαίσιο της φετινής συνάντησης Fest of Festsτο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συμπράττει με την Εκπαιδευτική Τηλεόραση και με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τη διοργάνωση.

Οι εργασίες της ημερίδας είναι ανοιχτές στους εκπαιδευτικούς και η είσοδος είναι ελεύθερη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο 210 3418 550, 210 3418579.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς

"Το Παιδί στη Μεγαλούπολη». Εργαστήρια Κινηματογραφικής Παιδείας ΕΚΟΜΕ: Η Ταινία Μικρού Μήκους στο Σχολείο.

Κινηματογραφικά Εργαστήρια διοργανώνει το  ΕΚΟΜΕ, την Τρίτη 11 και  Τετάρτη 12 Ιουνίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της φετινής συνάντησης Fest of Fests.

  • Τρίτη 11 Ιουνίου (15.00-17.00). Εκπαιδεύτρια: Κέλλυ Ζέππου, Τμήμα Έρευνας, Μελετών & Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΕΚΟΜΕ.
  • Τετάρτη, 12 Ιουνίου, (15.00-17.00). Εκπαιδεύτρια: Ειρήνη Ανδριοπούλου, Τμήμα Έρευνας, Μελετών & Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΕΚΟΜΕ

Το ΕΚΟΜΕ παρουσιάζει δύο πρακτικά εργαστήρια για τους Εκπαιδευτικούς Οδηγούς για Ταινίες Μικρού Μήκους που παρήγαγε σε συνεργασία με το British Film Institute (BFI) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Film - A Language Without Borders”. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε φοιτητές παιδαγωγικών και κινηματογραφικών σπουδών αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να διεισδύσει σημειολογικά στη μαγεία της κινηματογραφικής εικόνας. 

Για τα εργαστήρια η είσοδος είναι ελεύθερη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο 210 3418 550, 2103418579.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μετά την πρώτη επιτυχημένη συνάντηση, τον Ιούνιο του 2018, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τη διεθνή συνάντηση Fest of Fests, στις 10-12 Ιουνίου 2019, με μια ευρωπαϊκή ομάδα εργασίας επάνω στην προώθηση της κινηματογραφικής παιδείας στην σχολική εκπαίδευση.

Η φετινή συνάντηση φέρνει κοντά σημαντικά παιδικά και νεανικά κινηματογραφικά φεστιβάλ καθώς και κινηματογραφικά ινστιτούτα από 12 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων χωρών με μεγάλη παράδοση στην κινηματογραφική παιδεία και τον νεανικό κινηματογράφο, όπως Φινλανδία, Σουηδία, Ολλανδία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Δανία. Την ευρωπαϊκή και διεθνή αποδοχή και δικτύωση της συνάντησης υποστηρίζουν με τη συμμετοχή τους η Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Παιδικό Κινηματογράφο (ECFA), το Διεθνές Κέντρο για τον Παιδικό και Νεανικό Κινηματογράφο (CIFEJ) και η Αμερικανική Ένωση για την Οπτικοακουστική Παιδεία (NAMLE).

 

Capture fof