"Το αμάρτημα της μητρός μου" του Γ. Βιζυηνού στην αγγλική γλώσσα σε Πανεπιστήμια της Αμερικής καθώς και στο ευρύτερο κοινό του απόδημου ελληνισμού

Η παράσταση ο αμάρτημα της μητρός μου" του Γ. Βιζυηνού, που τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην αγγλική γλώσσα. Η παράσταση, το Νοέμβριο του 2018, πρόκειται να ταξιδέψει στην Αμερική όπου και θα παρουσιαστεί σε πανεπιστήμια καθώς επίσης και στο ευρύτερο κοινο του απόδημου ελληνισμού.


kiprzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

 

"Το αμάρτημα της Μητρός μου”, ένα αυτοβιογραφικό διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού γραμμένο το 1883 μιλάει για τη συγχώρεση, την ενοχή και την εξιλέωση μέσα από έναν εξομολογητικό χαρακτήρα.

Σκοπός αυτής της παράστασης είναι να κοινωνήσει τον θεραπευτικό, συγκλονιστικό λόγο του Βιζυηνού και έξω από τα ελληνικά σύνορα.  

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι η Αννιώ, ένα φιλάσθενο μικρό κορίτσι, γύρω από την οποία υφαίνεται όλη η πλοκή.

Παρακολουθούμε την πορεία της ασθένειας του κοριτσιού και τις μάταιες προσπάθειες της μητέρας της για να την σώσει, προκειμένου να εξιλεωθεί από μια κρυφή αμαρτία.

Προσηλωμένη στην ίδια και την αρρώστια της, η μητέρα, δείχνει σαν να ξεχνά ότι έχει άλλα τρία αγόρια. Μετά το θάνατο της κόρης, προχωρεί σε αλλεπάλληλες υιοθεσίες μικρών κοριτσιών, γεννώντας έτσι τις αντιδράσεις των παιδιών της.

 

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Ένα σώμα, πομπός και δέκτης του λόγου, κυοφορεί μέσα του όλα τα πρόσωπα, όλες τις ψυχές / φωνές, ζωντανών και νεκρών. Μία – μία ξεπροβάλλει, αφήνοντας να ακουστεί ο δικός της λόγος. Με οδηγό την ποίηση, τον ρυθμό και τη μουσικότητα, το στατικό σώμα οδηγείται σε μια σταδιακή σύγκρουση με τον εαυτό του. Ο άνθρωπος ενσαρκώνει το δράμα, αναβιώνοντας την αρχαία πληγή κι έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στην Πλατωνική α–λήθεια.

 

Περιοδεία Νοέμβριος 2018

Harvard University – Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Yale University – Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Columbia University – Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Τάμπα, Φλόριντα-  Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

University of Illinois at Chicago – Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Βασισμένο στην μετάφραση του Γουΐλιαμ Φ. Γουαϊατ

Διασκευή: Ρένα Κυπριώτη

Σκηνοθεσία: Δανάη Ρούσσου

Ερμηνεία: Ρένα Κυπριώτη

Σύνθεση μουσικής: Νίκος Κυπουργός

Κοστούμι: Βάνα Γιαννούλα

Σχεδιασμός Φωτισμών: Δανάη Ρούσσου

Γραφιστική Επιμέλεια: Πάρις Μέξης

Trailer : Γιώργος Νικόπουλος

Διεύθυνση παραγωγής: Ειρήνη Βουρλάκου

Συντονισμός Παραγωγής: Ηλέκτρα Καλαϊτζάκη

Εκτέλεση Παραγωγής: POLYPLANITY Productions

 

Τrailer: WATCH HERE

 

kiprioti ok