Συνεργασία του ΕΚΟΜΕ με την UNESCO και το Δίκτυο GAPMIL

Συνεργασία του ΕΚΟΜΕ με την UNESCO και το Δίκτυο GAPMIL

Το ΕΚΟΜΕ εισέρχεται δυναμικά στο διεθνή χάρτη της εκπαίδευσης στα οπτικοακουστικά μέσα.

Τη νέα συνεργασία του ΕΚΟΜΕ με την UNESCO και το δίκτυο GAPMIL – Global Alliance for Partnerships in Media and Information Literacy, ανακοίνωσαν την Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου, στη Λιθουανία κατά τη διάρκεια του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου της UNESCO για την Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφορία, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Α.Ε, Πάνος Κουάνης, ο Alton Grizzle από τη Διεύθυνση Πληροφορίας και Επικοινωνίας της UNESCO και η Carolyn Wilson, Πρόεδρος της Συμμαχίας GAPMIL.

Άμεσος στόχος αυτής της νέας συνεργασίας, είναι η ίδρυση στο ΕΚΟΜΕ, του Ευρω-μεσογειακού Παραρτήματος του δικτύου της GAPMIL (Euro-Mediterranean Sub-Chapter στη Νότια Ευρώπη). Η Συμμαχία GAPMIL είναι η διακρατική συμμαχία της UNESCO για την προώθηση των ζητημάτων Παιδείας στα Μέσα και την Πληροφορία ως βασικής δεξιότητας όλων των πολιτών τον 21ο αιώνα. Στο πλαίσιο της δράσης της προβλέπει την ανάπτυξη δράσεων και συνεργειών με φορείς από το χώρο της εκπαίδευσης των οπτικοακουστικών Μέσων και της δημιουργικής βιομηχανίας στη Νότια Ευρώπη, ενώ αριθμεί πλέον 600 μέλη από 110 χώρες.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Α.Ε. Πάνος Κουάνης, «η συνεργασία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου του φορέα για την Εκπαίδευση, και τοποθετεί το ΕΚΟΜΕ στο διεθνή χάρτη των εξελίξεων για την Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφορία με πρωταγωνιστικό ρόλο στα Ευρωμεσογειακά δρώμενα». Ο Alton Grizzle εκ μέρους της UNESCO, χαιρέτισε τη συνεργασία αυτή τονίζοντας τη σημασία της δημιουργίας περιφερειακών γραφείων για την προωθηση της Παιδείας στα Μέσα και την Πληροφορία και του παγκόσμιου δικτύου της GAPMIL. Τέλος, η Carolyn Wilson υπογράμμισε τις προοπτικές της νέας συνεργασίας τονίζοντας τη «δυναμική παρουσία και τεχνογνωσία του ΕΚΟΜΕ στον οπτικοακουστικό τομέα στην Ελλάδα».

 

Δελτίο Τύπου: Download