Οι «Τρωάδες» του Σάκη Παπαγιάννη στη Λάρισα.

Η έκθεση εικαστικών έργων «Τρωάδες» του Σάκη Παπαγιάννη, που φιλοξενήθηκε έως τις 10 Μαρτίου στο ΙΜΚ, ταξίδεψε στην πόλη της Λάρισας (Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας), στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας. 


201903121900062008

Η έκθεση θα παραταθεί μέχρι τις 22 Μαρτίου και θα είναι επισκέψιμη την εβδομάδα του φεστιβάλ, από τις 11:00 έως 13:00 και από 20:00 έως 22:00.

Για τον καλλιτέχνη Σάκη Παπαγιάννη ο Βασίλης Πετρόπουλος, Ιστορικός της Τέχνης, έγραψε μεταξύ άλλων: "Στην νέα του έκθεση, ο Σάκης Παπαγιάννης συνδιαλέγεται με το ελληνικό παρελθόν σε όλη του την μεγαλοπρέπεια και μας προσφέρει μια ουσιαστική παραμυθία σε καιρό που κυβερνά η παρακμή. Με ξεκάθαρες εικόνες, με σύμβολα που σε όλους μας λειτουργούν σαν φορείς αισθημάτων και αναμνήσεων. Με την συνδρομή του χρησιμοποιημένου, του ταπεινού. Οι φιγούρες του, οι αποσκελετωμένες και άσαρκες, εξαϋλωμένες, παρ’ ότι από μέταλλο, μοιάζουν σαν να πλάστηκαν παλιά πολύ, πριν την αρχή του χρόνου, αλλά ταυτόχρονα, φαντάζουν σαν να γεννήθηκαν μόλις τώρα, σαν να είναι ακόμα ζεστές από το άγγιγμα και την πνοή του δημιουργού τους. Έργα τόσο χυμώδη μέσα στο πανάρχαιο είδος τους. Έργα που έχουν πετάξει ο,τιδήποτε περιττό και φλύαρο. Ο Παπαγιάννης κρατάει την ουσία, παίζει με το φως και την σκιά, με την ζωή και την φθορά, με την αγωνία και την ελπίδα. [...]"

Πηγή: ert.gr

[Πλήρες άρθρο: http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/larisa/i-ekthesi-odi-sto-ergo-toy-michali-kakogianni-sto-galliko-institoyto-larisas/]