Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Διεθνές Ταυτόχρονο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους MICROμ .

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στον Κινηματογράφο του ΙΜΚ, το  8ο Διεθνές Ταυτόχρονο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους MICROμ.

mikrobasic

  

Την Κυριακή 14/10 η Κατερίνα Μουτσάτσου από την αίθουσα Κινηματογράφου του  Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, συνδέθηκε με όλες τις πόλεις του δικτύου παρουσιάζοντας ζωντανά τα αποτελέσματα της κάθε πόλης σχετικά με την “Αγαπημένη” ταινία του κοινού, της “επίσημης αγαπημένης” του φεστιβάλ. Στην τελετή απονομής επίσης ανακοινώθηκαν και οι νικητές των νέων βραβείων της οργανωτικής επιτροπής.

Τα επιμέρους Βραβεία της οργανωτικής επιτροπής έχουν ως εξής:

  • Σκηνοθεσίας στον Μανώλη Μαυρή για την Ταινία «Maneki Neko»
  • Σενάριο στον Γιώργο Αγγελόπουλο για την Ταινία «Χρυσόψαρο» 
  • Α’ Αντρικής Ερμηνείας στον Μάκη Παπαδημητρίου για την Ταινία «Heimlich»
  • A’ Γυναικείας Ερμηνείας στην Λένα Κιτσοπούλου για την Ταινία «Fake News»

Η κατάταξη των αποτελεσμάτων, έπειτα από την καταμέτρηση των ψήφων διαμορφώθηκε ως εξής:

Αγαπημένη Ταινία για το IMMF2018 ήταν το «Χρυσόψαρο» του Γιώργου Αγγελόπουλου. Το «Χρυσόψαρο» πραγματεύεται την ιστορία του μικρού Στρατή, ο οποίος είναι διαφορετικός από τα υπόλοιπα αγόρια της ηλικίας του και αυτό είναι ένα γεγονός που απασχολεί έντονα τον πατέρα του. Το κοινό μέσα από την ψήφο του έδειξε πως ένα τόσο ιδιαίτερο κοινωνικό ζήτημα, αυτό της διαφορετικής σεξουαλικής ταυτότητας, έχει αρχίσει να προβληματίζει έντονα την εποχή.

2η Αγαπημένη Ταινία  «Το Εισιτήριο» του Χάρη Σταθόπουλου
3ηΑγαπημένη Ταινία «The Backpack» του Μιχάλη Μαθιουδάκη
4η Αγαπημένη Ταινία «Μικρός Που είναι ο Κόσμος» του Λευτέρη Γιαννακουδάκη 5ηΑγαπημένη Ταινία «Το Μάτι»  του Στέργιου Ντινόπουλου

 

Δελτίο Τύπου: Download