Εγκαίνια έκθεσης "Σκάλισμα βράχου βουνού Γιν".

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης "Σκάλισμα βράχου βουνού Γιν", που φιλοξενείται στο ΙΜΚ έως και την Τετάρτη 17 Απριλίου.
 
 
c1
Χαιρετισμό απθήυθυναν τα μέλη της Κινέζικης αποστολής στην Ελλάδα και συνδιοργανωτές της έκθεσης κύριοι: Wang Chao (Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεβείας της Λαϊκής Δημοκρατία της Κίνας στην Ελλάδα), καθ. Zhang Peng & Lu Zheyang (Sheng yang Normal Univeristy).
Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθησαν προσωπικότητες της δημόσιας ζωής της χώρας, μεταξύ των οποίων ο Καθ. Χάρης Ρέτσος (ΕΔΙΠ - Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών, Τμήμα Εικαστικών Τεχνών, ΑΣΚΤ), καθώς και οι καθηγητές Δημοσθένης Αβραμίδης και Δημήτρης Χριστογιάννης.
 
Μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή στα εργαστήρια και στις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εγκαινίων.
 
Το σκάλισμα βράχου του βουνού Γιν είναι μια τεχνική - θησαυρός του προϊστορικού πολιτισμού της Κίνας, με σημαντικότατη ιστορική σημασία και αξία διάδοσης. Η ιστορία του μπορεί να ανιχνευτεί πριν από 30.000 χρόνια, όταν οι πρόγονοι των διαφόρων εθνοτικών ομάδων άρχισαν να καταγράφουν γεγονότα, να εκφράζουν τη διάθεσή τους και να ανταλλάσσουν συναισθήματα μέσω της γλώσσας των εικόνων.