Έφυγε από τη ζωή ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας.

Τον θυμόμαστε και τον τιμούμε.

11610 323p

Ο Δημήτρης Χριστόφιας διετέλεσε 6ος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου από τις 28 Φεβρουαρίου 2008 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013.

Χαρακτηριστική ήταν η ομιλία του μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του:

"Ο στόχος της προεδρίας μας είναι να πετύχουμε λύση δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική που να τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό. Λύση που να καθιστά την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να αποκλείει τα όποια δικαιώματα στρατιωτικής επέμβασης στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας από ξένες δυνάμεις. Λύση που να επανενώνει το έδαφος, το λαό, τους θεσμούς και την οικονομία της χώρας μας στο πλαίσιο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας"

Ο Δημήτρης Χριστόφιας εκτός από την πολιτική του πορεία που είναι ευρέως γνωστή ήταν επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, των συστημάτων επικοινωνίας στις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου της Περούτζια, της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μαριούπολης.