Αρχιτέκτονες του κτιρίου είναι οι Βασίλης και Δημήτρης Σγούτας ("Σγούτας Σγούτας Αρχιτέκτονες").

Στην καρδιά του νέου πολιτιστικού και πνευματικού άξονα της Αθήνας, στην οδό Πειραιώς 206, αποφάσισε να κατασκευάσει το «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» το Πολιτιστικό του Κέντρο .

Περισσότερα...

Η ιδιαιτερότητα της θεατρικής αίθουσας έγκειται στην αμφιθεατρική της διάταξη που σε συνδυασμό με την μη υπερυψωμένη σκηνή και την έντονη κλίση μεταξύ των σειρών δημιουργεί μία αμεσότητα μεταξύ θεατών και ηθοποιών.

Περισσότερα...

Ο κινηματογράφος έχει χωρητικότητα 120 ατόμων σε 10 σειρές επί κεκλιμένου δαπέδου, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για θέσεις αναπηρικών αμαξιδίων.

Περισσότερα...

Το ανακαινισμένο Πωλητήριο του ΙΜΚ, στο ισόγειο, ξεκινά τη λειτουργία του για να δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να  αποκτήσει αντικείμενα τέχνης, βιβλία και κοσμήματα, που ομορφαίνουν τη ζωή μας.

Περισσότερα...

Η αίθουσα έχει την αισθητική του «μαύρου κουτιού» το οποίο διασπάται από έντονες, κόκκινες γραμμές, είναι επίπεδη και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 70 άτομα σε διάφορες διατάξεις.

Περισσότερα...

Στο Πολιτιστικό Κέντρο λειτουργούν δύο café - bar. Ένα στο foyer του ισογείου δίπλα στην αίθουσα κινηματογράφου και ένα στο foyer του θεάτρου στον 2ο όροφο,

 

Περισσότερα...

Ο εκθεσιακός χώρος είναι εξοπλισμένος με περιστρεφόμενο projector και με ειδικούς προβολείς για εκθέσεις, αναρτημένους σε ράγες οροφής.

Περισσότερα...